Magyar gazdaság

Martonyi a cukoripari privatizációról: Nem emlékszem a részletekre

Nem emlékszik a cukoripar privatizációjának részleteire Martonyi János külügyminiszter, aki a cukoripar privatizációja idején az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) igazgatótanácsának tagja volt.

Míg Kopátsy Sándor, szintén volt igazgatótanácsi tag a cukoriparitól függetlenül elhibázottnak, túl liberálisnak nevezte a privatizációt az Országgyűlés vizsgálóbizottságának szerdai ülésén.

A cukorgyárak privatizációját, valamint Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása óta a közösségi cukorreformok során képviselt magyar álláspontot értékelő, és annak itthoni következményeit feltáró vizsgálóbizottság szerdai ülésén Martonyi János a privatizáció kezdetéről szóló átfogó beszámolója után úgy fogalmazott: "Elnök úr, nagyon őszintén meg kell mondanom, hogy a cukoripari privatizációjára egyáltalán nem emlékszem".

Kopátsy Sándor kifejtette, hogy már akkor sem értett egyet a privatizáció módjával, szerinte ugyanis az túl liberális volt. Ő munkavállalói tulajdonlást pártolta, de elismerte, hogy a jól működő társaságokat a dolgozók gyorsan továbbértékesítették.

kopátsy Martonyi cukoripar privatizáció ávü
Kapcsolódó cikkek