cukoripar

Erdélyi cukorgyárat vásárolna a román állam

A régió cukorrépa-termesztőivel közösen vásárolná fel Erdély egyetlen cukorgyárát francia tulajdonosától a román állam.
2022.06.07 Olvasási idő:

Megszűnt a cukorgyártás, buktuk a támogatást

A Törvényszék megerősíti a Bizottságnak a magyarországi cukoriparnak nyújtott uniós szerkezetátalakítási támogatások tekintetében egy 11 709 400 euró összegű pénzügyi korrekciót elrendelő határozatát.
2019.03.12 Olvasási idő:

Keserédes kilátások a belföldi cukorpiacon

A papírforma érvényesült: az élelmiszerek közül tavaly a cukor volt az egyik rekorder, látvá-nyosan drágult. Somogyi szakértők az idén 10-15 százalékos növekedést jósolnak, az importra és értékesítésre szakosodott vállalkozások vezetői szerint ismét mozgalmas időszak jöhet.
2012.01.18 Olvasási idő:

Privatizáció - A Magyar Cukor volt vezére a kormányokat hibáztatja

A Magyar Cukor Rt. volt vezérigazgatója szerint a korábbi kormányok agráriumért felelős volt vezetőit terheli a felelősség a magyar cukoripar jelenlegi helyzetéért, mivel nem született meg a hazai termelést szabályozó cukorrendtartás.
2011.11.04 Olvasási idő:

Martonyi a cukoripari privatizációról: Nem emlékszem a részletekre

Nem emlékszik a cukoripar privatizációjának részleteire Martonyi János külügyminiszter, aki a cukoripar privatizációja idején az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) igazgatótanácsának tagja volt.
2011.10.12 Olvasási idő:

Csepi: "Nem lopták el" a magyar cukoripart a privatizációval

A törvényeknek, a vagyonpolitikai irányelveinek és a szakmai, valamint jogi közvélekedésnek megfelelően járt el az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) a cukoripari cégek privatizációja során” – jelentette ki Csepi Lajos, a magánosítást vizsgáló parlamenti bizottságban.
2011.10.05 Olvasási idő:

Cukoripar: kétséges a feltámasztás

Több tízmilliárdos befektetéssel lehetne bővíteni a rendszerváltás óta zsugorodó hazai termelést.
2011.08.09 Olvasási idő:

Az idén kisebb lesz a globális cukorhiány

2010.03.25 Olvasási idő:

Cukoripar: reform után áfacsalók

Az egyetlen talpon maradt hazai cukorgyár vezetője szerint az idén a magyar mezőgazdaság legjövedelmezőbb ágazata a cukor.
2009.11.27 Olvasási idő:

Mehet az állami pénz a cukorrépa-termelőknek

Engedélyezte az Európai Bizottság, hogy Spanyolország, Szlovákia és Magyarország állami támogatással segítse azokat az egykori cukorrépa-termelőket, akiket különösen súlyosan érintett a cukorágazat európai uniós reformját követő szerkezetváltás - tudta meg pénteken az EFE hírügynökség, de ezt később bizottsági forrásokkal nem sikerült megerősíttetni.
2009.07.10 Olvasási idő: