Magyar gazdaság

Kissé nőtt az USA gazdasága

Fed Bézs Könyv: mérsékelt növekedés volt augusztusban az amerikai gazdaságban, a foglalkoztatás nem javult, viszont a feldolgozóipar kicsit erőre kapott.

Általában mérsékelt ütemben nőtt az amerikai gazdaság augusztusban és szeptember első felében, a lakóingatlan-eladások erőre kaptak mind a 12 vizsgált körzetben - közölte az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed helyi idő szerint szerda este szokásos jelentésében, az úgynevezett Bézs Könyvben.

A dokumentum kiemeli, hogy a foglalkoztatási helyzet lényegében nem változott az egy hónappal ezelőtt kiadott helyzetértékeléshez képest, amikor igen szerényen javult a legtöbb körzetben.  A foglalkoztatás stagnálása ellenére a kiskereskedelmi forgalom a legtöbb körzetben növekedett, bár csak mérsékelt ütemben.

A feldolgozóipar vegyes képet mutat, de összességében itt is kis javulás érzékelhető az előző Bézs Könyvben foglaltakhoz képest. Minden egybevetve a dokumentum inkább pozitív, mint negatív, de nem vetíti előre egy robusztus lehetőségét.

A Fed évente nyolcszor adja ki az amerikai gazdaság állapotáról szóló jelentését. A Bézs Könyv megállapításait figyelembe veszi majd a Fed kamatdöntő nyíltpiaci bizottsága (FOMC), amely legközelebb október 23-24. között ülésezik.

MTI-->

Bézs Könyv foglalkoztatás Fed amerikai gazdaság feldolgozóipar
Kapcsolódó cikkek