Magyar gazdaság

Beteg gyermekek és állatmenhelyek kapják az adó 1 százalékát

Betegek gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1 százalékát - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

Ettől az évtől az szja-bevallás elkészítésével már nem kell foglalkozni, hiszen mintegy négymillió embernek készít bevallási tervezetet a NAV. A civil szervezetek már hirdetik a társadalom számára fontos és hasznos célokat, amelyeket bárki támogathat, aki Magyarországon jövedelemadózik - közölte az adóhivatal.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Betegek gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1 százalékát Fotó: MW Betegek gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1 százalékát Fotó: MW[/caption]Az e-szja rendszerében az 1+1 százalék felajánlásáról idén is, csakúgy, mint az elmúlt években, május 22-éig lehet rendelkezni, bevallási formától függetlenül. Még azok is rendelkezhetnek, akik már véglegesítették bevallási tervezetüket vagy bevallásukat munkáltatójuk közreműködésével nyújtják be.

A honlapján és az új szja-bevallási felületen is valamennyi kedvezményezett, támogatható civil szervezet illetve egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat megtalálható. Felajánlásokat kizárólag a listákon szereplő kedvezményezettek kaphatnak, vagyis azok a civil szervezetek, amelyek szeptemberig regisztráltak a NAV-nál és megfelelnek a támogatás feltételeinek, valamint a technikai számmal rendelkező egyházak és kiemelt költségvetési előirányzat.

A felajánlók dönthetnek a rendelkező nyilatkozaton arról is, hogy ha a civil kedvezményezett kéri, a NAV közölheti-e nevüket, címüket és elektronikus levelezési címüket. A kedvezményezett ezeket az adatokat (5 évig) kizárólag közhasznú célú kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra használhatja - közölte a NAV.

NAV személyi jövedelem bevallás adózás egy százalék szja
Kapcsolódó cikkek