Magyar gazdaság

Vonzó attrakciófejlesztések juthatnak forráshoz

Másfél milliárd forintra növelte a majki kamalduli remeteség fejlesztésének támogatását egy most érvénybe lépett kormányhatározat.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint három másik turisztikai célú beruházás is támogatást kap csaknem négymilliárd forint értékben.

Kép: AFP

Körbejárható, 35-50 kilométeres kerékpárút-hálózat épül ki a Zselicben 1,2 milliárd forintos támogatással, amelyre a TOP-1.2.1-15 turisztikai kínálatfejlesztési felhívására pályázott nyolc település a zselici tájegységből, összekötve turisztikai attracióikat. A Nyírségből a TOP-ban meghirdetett örökségturisztikai és aktív turisztikai hálózatok, termékcsomagok fejlesztésére érkezett 1,43 milliárd forintot érő pályázat, amelyből egy önálló turisztikai termékcsomag létrehozását finanszírozzák. A szabolcsi pályázati anyag 1,35 milliárd forintos támogatást kap azoknak az elsősorban vízi és kerékpáros túrahálózatoknak a fejlesztésére, amelyek kiemelt szerepet töltenének be a térség kulturális és természeti örökségének feltárásában. Céljuk a Tisza menti üdülőterületek és a Tisza turisztikai vonzerejének növelése.<hirdetes>

Több mint 118 millió forint többlettámogatással 1,5 milliárdra emelkedik a majki kamalduli remeteség turisztikai célú fejlesztésének finanszírozása. A 900 millió forintból megvalósult első ütem után a második 2015-ben indult és 2018-ig tart a Nemzeti kastély- és várprogram keretében. A beruházás során az Oroszlány-Majkpusztán található remeteséget fokozatosan felújítják és további turisztikai attrakciókkal gazdagítják, amire a Ginopból kért kiegészítő forrást a fejlesztéssel megbízott Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.

turisztika közlöny finanszírozás
Kapcsolódó cikkek