Magyar gazdaság

Százöt új munkahely jön létre Dunaföldváron

Százöt új munkahely jön létre a dunaföldvári Vajda Real Estate Kft. új termelőegységének köszönhetően – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Tolna megyében érdemben bővült a foglalkoztatottság az elmúlt években, ugyanakkor a foglalkoztatottsági ráta még elmarad az országos átlagtól. Ezért kiváló lehetőség nemcsak Dunaföldvár, de a régió számára is, hogy itt épül fel a Vajda-Papír új termelőegysége, hiszen 105 új munkahely jön létre a településen - jelentette ki Varga Mihály a Vajda Real Estate Kft. beruházásának alapkőletételekor tartott sajtótájékoztatón Dunaföldváron.

Varga Mihály a Vajda-Papír Kft. kapacitásbővítését értékelve elmondta: a vállalat által zöldmezős beruházás keretében megvalósított új gyáregység évi 32 ezer tonna alappapír gyártására lesz képes. Az új termelőegység megvalósításával a cégcsoport versenyképes integrált szereplővé válhat a közép-kelet-európai papír piacon. A 11 milliárd forint értékű beruházást 4,5 milliárd forinttal segíti a kormány – mondta.

NGM Vajda Papír Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek