Magyar gazdaság

Égető a szakemberhiány a cégek számára

A szakemberhiány jelenti a növekedés legnagyobb korlátját – derült ki a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) felméréséből.

A szakemberhiányt jelölte meg a vállalatvezetők 92 százaléka a növekedés legnagyobb korlátjának a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által készített felmérésben, ezért a szakképzés megújítását szorgalmazza a szervezet – mondta Wimmer István a szövetség főtitkára kedden Győrben.

A aktualitásai és a szakképzés jövője című rendezvényen. A szakember hangoztatta: a magyar gazdaság helyzete rendkívül stabil, de a munkaerőhiány miatt ez kevés ahhoz, hogy a vállalkozások gördülékenyen működjenek. A felmérés szerint a vállalatvezetők azonban továbbra is bíznak saját cégük növekedésében.

Wimmer István elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint negyven-ötvenezer szakképzett munkaerő hiányzik a hazai munkaerőpiacról, de álláspontjuk szerint ez a szám eléri a százötven-kétszázezret. Ehhez társul, hogy Nyugat-Európának nagy az elszívó ereje, az ottani munkaerőhiány miatt is.

felmérés vállalatvezetők növekedés szakember munkaerőhiány
Kapcsolódó cikkek