Magyar gazdaság

Ezzel a céggel kötött stratégiai együttműködést a kormány

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Kühne + Nagel Szállítmányozási Kft.-vel, a megállapodást a kormány részéről Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, a vállalat részéről pedig Lányi Márton ügyvezető igazgató és Kiss Péter pénzügyi igazgató írta alá csütörtökön Budapesten.

Magyar Levente az aláírási ceremónián hangsúlyozta: a logisztika a magyar nemzetgazdaság egyik meghatározó ágazata, amit talán mindennél beszédesebben bizonyít, hogy a miniszterelnök az elmúlt napokban két nagy logisztikai központot adott át személyesen. A szállítmányozás, raktározás területén mintegy 300 ezren dolgoznak, a szektor hozzáadott értéke lassan megközelíti a 2000 milliárd forintot. Minden esély megvan arra, hogy Magyarország logisztikai nagyhatalommá váljon – mondta.

Lányi Márton kifejtette: a cég számára ez egy kivételes alkalom, nemcsak azért, mert a logisztikai szektorból az elsők között köttetik velük ilyen megállapodás, hanem azért is, mert ezzel a logisztikai ipar fejlesztése kimondva is a magyar gazdaságpolitika egyik stratégiai gondolatává válik.

stratégiai együttműködés Kühne + Nagel Kft.
Kapcsolódó cikkek