Magyar gazdaság

Mintegy félmilliárd dollárnyi befektetést kap a WeWork

A WeWork bejelentette, hogy a WeWork China második körös tőkésítése keretében a Trustbridge, a Temasek, a SoftBank és a Hony Capital 500 millió dollárt fektet a cégbe.

A WeWork első kínai helyszínének két évvel ezelőtti megnyitása óta számos kreatív alkotót és különféle méretű üzleti vállalkozást segített helyi partnerként,

három városban körülbelül 40 helyen biztosítva mintegy 20 ezer bérlője számára közösségi és munkavégzési teret és szolgáltatásokat ahhoz, hogy elindítsák és bővítsék tevékenységüket.

A WeWork ugyanakkor nagyobb, nemzetközi cégeket is támogatott abban, hogy megjelenjenek a kínai piacokon, a kínai vállalkozásokat pedig hazai tevékenységük kiterjesztésében és a világ más országaiban való megjelenésben segítette. 2017 júliusában a WeWork bejelentette a WeWork China létrehozását, amelynek kifejezetten a kínai piacokra való belépése felgyorsításához a befektetők első körös bevonása során a Hony Capital és a SoftBank 500 millió USA dollár tőkét biztosított a cég számára.

Adam Neumann, a WeWork társalapítója és vezérigazgatója
Fotó: Christoph Schmidt / DPA / AFP

„Hálásak vagyunk a Trustbridge-nek, a Temaseknek, a SoftBanknek és a Hony-nak azért, hogy hisznek az elképzeléseinkben és támogatják cégünket. Ez a segíteni fogja a WeWorköt azon küldetésének teljesítésében, hogy támogassuk a kreatív alkotókat, kisvállalkozásokat és nagyvállalatokat szerte Kínában” – nyilatkozta a WeWork társalapítója és vezérigazgatója, Adam Neumann.

„A Trustbridge örömmel csatlakozik a WeWork China csapatához. Átgondolt struktúrája, technológiája, irodai szolgáltatásai és – ami a legfontosabb – az általa létrehozott közösség révén a WeWork úttörő szerepet játszik a munkavégzés jövőbeli átalakítása terén Kínában, hozzájárulva ahhoz, hogy

a »Kínai gyártmány« helyett számos dologra a »Kínai ötlet« címke kerülhessen fel”

– mondta el Feng Ge, a Trustbridge Partners ügyvezető tulajdonosa.

„Adam Neumann elképzelése mindig is az volt, hogy a WeWork olyan globális vállalat legyen, amely mélyreható ismeretekkel rendelkezik a tevékenységei helyszínéül szolgáló helyi piacokról, és ennek iskolapéldája a kínai piac, ahol a WeWork rendkívül széles körű szolgáltatási palettával áll ügyfelei rendelkezésére” – mondta Ronald D. Fisher, a SoftBank Group Corp. igazgatója és elnökhelyettese.

A WeWork shanghai irodája
Fotó: Bai kelin / Imaginechina / AFP

A WeWork szerte a világon munkavégzési helyszínt, támogató közösséget és számos szolgáltatást biztosít bérőli számára. Közösségükben megtalálhatók a startupok és magánvállalkozók csakúgy, mint kisvállalkozások és a Fortune magazin 500 legnagyobb céget felsoroló listáján szereplő nagyvállalatok. A 2010-ben Adam Neumann és Miguel McKelvey által New Yorkaen megalapított WeWork magánkézben lévő vállalat, amely mintegy 5000 alkalmazottat foglalkoztat.

Softbank WeWork Trustbridge Temasek Hony Capital Adam Neumann
Kapcsolódó cikkek