Magyar gazdaság

Felére csökkenti az ENSZ a jemeni segélyt

Az ENSZ adatai szerint a jemeni lakosság 80 százaléka, mintegy 24 millió ember szorul támogatásra, de hiányoznak a források a Világélelmezési Programhoz.

Pénzhiány miatt a felére csökkenti a jemeni rászorulók segélyezését az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) – közölte vasárnap a WFP egyik szóvivője.

A tisztségviselő szerint a polgárháborús országban uralkodó drámai humanitárius helyzet ellenére kénytelenek így tenni, mert

hiányoznak a források a jemeni műveletre.

Fotó: AFP

Az illetékes bejelentette, hogy

április közepétől a rászoruló családok az eddigi havi rendszerességű támogatást már csak kéthavonta fogják megkapni. Az ENSZ adatai szerint a jemeni lakosság 80 százaléka, mintegy 24 millió ember szorul támogatásra.

A nemzetközileg elismert jemeni kormány pénteken közölte, hogy az új típusú koronavírus megjelent az országban. Segélyszervezetek már korábban is aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a betegség megjelenése komoly veszélyt jelentene a 2014 óta polgárháború sújtotta, humanitárius válság szélére sodródott országra nézve. Csütörtökön kéthetes tűzszünet lépett életbe a jemeni kormányerők és a síita húszi felkelők között, amelynek egyik célja a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása az országban.

ENSZ Jemen
Kapcsolódó cikkek