Magyar gazdaság

A minőségi munkaerő garancia az újrakezdéshez

Fontos a kölcsönzött dolgozóinkkal való rendszeres kapcsolattartás, de a járvány időszaka alatt még fontosabbnak bizonyult a belső kommunikáció.

Elindult a munkaerőpiac, hétről hétre élednek a koronavírus-járvány által leginkább érintett szektorok – közölte a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége.

A megtartott munkaerő-állományt – akár átképzésekkel – sikerült a cégek többségénél házon belül átcsoportosítani, elkezdődött a leépítettek fokozatos visszavétele. Egyértelműen látható az agrárium felszívó hatása, ezen a területen valós alternatívát hozott a határzár-korlátozás.

A kormányok és a világ vezető vállalatai is készülnek a következő hullámra, mely már nem éri váratlanul őket. A járvány bizonyos hatásait, mint például a home office-t, alkalmazkodva a körülményekhez, sokan beépítették a működésükbe.

A kiélezett helyzet, éppen rugalmassága miatt, az atipikus munkaerő-kölcsönzés dinamikus fejlődését hozza

– fogalmaz Dénes Rajmund Roland, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) elnöke.

Dénes Rajmund szerint a kevésbé tapasztalt vagy külföldi döntéshozatalú cégekkel szemben – melyek szükségszerű megoldásként a teljes kölcsönzést megszüntették – versenyelőnyhöz fognak jutni azon piaci szereplők, amelyek komplex HR stratégiával rendelkeznek, előrelátóak, s a gazdasági válság idején is több lábon állnak.

Recruiter addressing job candidates waiting for interviews

Ezen foglalkoztatók, mikor mindenki a túlélésért küzdött, minőségi mutatókon alapuló értékelési szempont szerint építettek le szükség szerint nemcsak kölcsönzött munkaerőt, de sok esetben a saját állományból is, hogy valóban a legjobbakat tartsák meg.

A minőségi munkaerő megtartása garanciát jelent az újrakezdéshez. A legnagyobb atipikus HR-szolgáltatók már négy-öt gazdasági visszaesést és növekedést éltek meg, s tapasztalták, akkor sikerül nyertesen kikerülni egy válsághelyzetből, ha átmentik a bizonyítottan jól képzett, motiválható munkatársakat, akik az atipikus foglalkoztatási formát saját személyükön keresztül is népszerűsítik.

„Feladatunk és felelősségünk is volt a koronavírus-járványt megelőzően is a kölcsönzött dolgozóinkkal való rendszeres kapcsolattartás, de a járvány időszaka alatt még fontosabbnak bizonyult a belső kommunikáció” – mondta el az MMOSZ elnöke.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek