Magyar gazdaság

Ismét a Főtaxi nyert a repülőtér tenderén

A Főtaxi 2020 decemberétől újabb öt évre lesz a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos taxis partnere.

Ismét a Főtaxi nyert a Budapest Airport taxis személyszállítási tenderén,

így a társaság 2020 decemberétől újabb öt évre lesz a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos taxis partnere.

Az együttműködés 2010-es kezdete óta immár a harmadik egymást követő repülőtéri pályázaton is a Főtaxi ajánlata bizonyult a legjobbnak. Az új megállapodás jelentőségét növeli, hogy a vírushelyzet gazdasági hatásaitól különösen sújtott taxisok számára a járvány utáni időszakban a piacon egyedülállóan biztos munkát, jól kalkulálható bevételi forrást jelenthet majd a jelenlegi, illetve a flottához a jövőben csatlakozó főtaxis sofőröknek.

Fotó: MTVA / MTI

Tavaly mintegy 700 ezer, az elmúlt 10 év során pedig összesen csaknem hatmillió alkalommal vettek fel utast és tettek meg 120 millió kilométert a főtaxis autók a főváros és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér viszonylatában.

A folytatódó együttműködés keretében a Főtaxi számos fejlesztést tervez a repülőtéren. Az elektromos töltőfejek számát megnégyszerezik, így a tervek szerint egyszerre akár 18 elektromos autó töltésére lesz lehetőség, ezen túlmenően pedig az ügyfelek kiszolgálásának minőségét emelő innovatív, digitális fejlesztéseken is dolgoznak. A töltő-infrastruktúra fejlesztése azért különösen fontos, mert a Főtaxi rendelkezik a hazai taxiszolgáltatók között a legnagyobb elektromosautó-flottával, amely ráadásul folyamatosan növekszik.

taxi tender Főtaxi Budapest Airport
Kapcsolódó cikkek