Magyar gazdaság

Majdnem a felére esett a H&M divatáruház-lánc profitja

A nyereség 41 százalékkal csökkent, a szakértők kevesebbre számítottak.

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent a Hennes & Mauritz (H&M) svéd divatáru-kiskereskedelmi lánc negyedéves nyeresége a koronavírus-járvány második hulláma miatt a világ számos országában újból életbe léptetett korlátozó intézkedések következtében.

A Zara után a világ második legnagyobb ágazati vállalata pénteken azt közölte, hogy az adózott eredménye a november végével zárult negyedik pénzügyi negyedévében

41 százalékkal, 2,48 milliárd svéd koronára (298,7 millió dollárra) esett az egy évvel korábbi 4,21 milliárd koronáról.

Szakértők kevésbé csökkenő nyereségre, 2,61 milliárd koronára számítottak.

Fotó: AFP

A cég forgalma éves összevetésben 15 százalékkal, 52,55 milliárd svéd koronára (6,25 milliárd dollárra) csökkent. Szakértők némileg kisebb, 52,14 milliárd korona negyedéves forgalomra számítottak.

A november végével lezárt pénzügyi évben a H&M adózás előtti nyeresége 2,05 milliárd koronára zuhant az egy évvel korábbi 17,4 milliárd koronáról, forgalma 20 százalékkal, 187,03 milliárd koronára süllyedt.

A H&M a világ 74 országában csaknem 179 ezer embert foglalkoztat, 51 országban online eladást is folytat. A vállalat az idén mintegy 100 új boltot tervez nyitni és 350-et bezárni.

profit ruhaüzlet H&M
Kapcsolódó cikkek