Magyar gazdaság

Még több cég kaphat munkaerő támogatást, ráadásul hosszabb ideig

Június elsejével kibővül a Vállalatok munkaerő támogatása program, amelybe minden, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső bekapcsolódhat.

Az újonnan csatlakozók esetében az eddig öt hónapos támogatási időszak fél évre hosszabbodik meg – jelentette be Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hozzátette: a program már tízezernél több ember munkába állását segítette,

a támogatottak létszáma pedig a bővítésnek köszönhetően akár a többszörösére is nőhet.

Fotó: MTI / Németh György

Nyártól a program keretében minden, legalább egy hónapja regisztrált, vagy 25 év alatti álláskereső könnyebben juthat újra munkához a program segítségével. A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet.

A munkaadók az új feltételekkel tehát álláskeresőnként összesen akár 600 ezer forint támogatásban is részesülhetnek. A munkáltatóknak a program keretében felvett munkavállalójukat legalább 6 hónapig foglalkoztatniuk kell. A munkaadó vállalja azt is, hogy ebben az időszakban közös megegyezéssel nem szünteti meg a résztvevő munkaviszonyát. A cég működésével összefüggő okból nem mondható fel a programba bevont, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonya sem a támogatás ideje alatt – részletezte az államtitkár.

A Vállalkozások munkaerő támogatása programra folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a munka.hu honlapon érhető el.

álláskeresők munkaerő támogatás Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)
Kapcsolódó cikkek