Szervizközpont formájában kibővült tevékenységet hozott Magyarországra a Knorr-Bremse. Az önerőből megvalósuló 2,5 milliárd forintos beruházás 2019 nyarán indult, telephelyinfrastruktúra- és technológiafejlesztést végzett a vállalat. A 4500 négyzetméteren megvalósuló beruházás 55 új munkahelyet teremtett, és több mint 100 partner ki tud szolgálni Európa számos országában, kiemelten Angliát, Ausztriát, Lengyelországot, Németországot, Olaszországot és Svájcot, sőt Ázsia egyes területeit is.

Fotó: Földi D. Attila / VG

Az új központban zajlik majd az orosz, német, svájci és az olasz államvasutak járműfékrendszereinek, valamint a lengyel Alstom szerelvényeknek a felújítása, továbbá a Stadler-gyártmányok teljes európai hálózatának biztosítja a fékrendszer-felújítási háttérkapacitást.

Fotó: Földi D. Attila / VG

A vállalat tájékoztatása szerint a felújítási központ stratégiai szerepet tölt be Magyarország kötöttpályás közlekedésének fejlesztésében és üzembiztos működtetésében olyan hazai cégek partnereként, mint a Dunakeszi Járműjavító, a Stadler Magyarország, a MÁV-Start Zrt., a GYSEV Zrt., a TS-Hungária vagy a Grampet.

A Knorr-Bremse már 2005 óta ellátott szervizszolgáltatási feladatokat, kisebb karbantartásokat, erre a kompetenciára építve néhány éven belül az üzemszerű felújítást.

Fotó: Földi D. Attila / VG

2019 nyarától kezdte el a gyártócsarnok rekonstrukciójával párhuzamosan a szervizterület átalakítását és modernizálását új technológiák és folyamatok bevezetésével. Ez a folyamat zárult idén júniusban, és létrejött a Knorr-Bremse Szervizközpont Budapest.