Felhívjuk a tisztelt támogatást igénylők figyelmét, hogy a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program című (Ginop Plusz-1.2.2-22 kódszámú) felhívás keretében benyújtott támogatási kérelmek igényelt támogatása elérte a felhívás keretösszegének 100 százalékát

– vette észre a VG a Széchenyi Terv Plusz pályázati információs portálon. A tájékoztatás szerint amennyiben a benyújtott támogatási kérelmek támogatási igénye eléri a keretösszeg 130 százalékát, a felhívást az irányító hatóság az erről szóló közlemény közzétételét követő harmadik naptól felfüggeszti.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Ahogy arról a VG korábban beszámolt: senki sem akar lemaradni, nagyon kelendők a Magyar falu program vállalkozás-újraindítási forrásai. A keret kimerülése nem meglepő tehát, hiszen már bő egy héttel ezelőtt arról írtunk, hogy a Ginop Plusz-1.2.2-22 kódszámú felhívásnál a benyújtott kérelmek igényelt támogatása elérte a felhívásra elkülönített összeg 80 százalékát.

A keret 30 milliárd forint, előzetesen pedig azzal lehetett számolni, hogy legalább 3000 nyertest hirdetnek majd, miután 2–10 millió forintra lehet pályázni.

Fontos tudni, hogy egyéni vállalkozók is indulhatnak , ha nem a hatálya alá tartoznak. A vissza nem térítendő támogatás célja eszközbeszerzés, infrastrukturális fejlesztés is lehet. Pályázhatnak gazdasági társaságok, egyéni cégek, amelyek ötezer főnél alacsonyabb lakosságszámú településen vagy szabad vállalkozási zónában fejlesztenek.