Tájékoztatjuk a tisztelt támogatást igénylőket, hogy a Széchenyi 2020 keretében megjelent Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása kkv-k részére című (Ginop-4.1.5-22 kódszámú) pályázati felhívás esetében a beérkezett támogatási kérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a kérelmek benyújtási lehetősége 2022. május 14. (szombat) 12 órától felfüggesztésre kerül

- szúrta ki a VG a Széchenyi 2020 pályázati információs portálon. Érdekesség, hogy szerda 9 órától lehetett pályázni, ez a közlemény pedig már 10 órakor megjelent.

Százhalombatta, 2021. október 9.Villanyáramot termelő napelem sorok egy lakóház tetőzetén a Duna-parti városban, ahol nagy teljesítményű, gáztüzelésű villamos erőmű is dolgozik a magyar villamosenergia-rendszer számára. Az utóbbi kéményei a háttérben láthatók és amely 794 MW-os teljesítményével a hazai villamosenergia-ellátás legnagyobb gáztüzelésű erőműve. Szükség esetén azonnal indítható blokkjaival és technológiai megbízhatóságával aktív szereplője Magyarország  energiakereskedelmi piacának.MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Jászai Csaba / MTI

Viszonyításképp a felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 12 milliárd forint volt. A kiíró előzetesen legalább 24, legfeljebb 160 zöld utat kapó kérelemmel számol.

Projektenként 75-500 millió forint visszatérítendő támogatás a tét, miközben akár a megítélt összeg 100 százaléka felvehető előlegként.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek vállalják, hogy az együttműködés keretében vállalják, hogy projektjük megvalósításával hozzájárulnak az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

Önállóan támogatható tevékenységek közé tartozik az energiahatékonyság javítása, a megújuló energiafelhasználás növelése viszont nem. A forrás felhasználható az épületek hőtechnikai adottságainak javítására, hőveszteségének csökkentésére, fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszer korszerűsítésére, valamint meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására.