Nem minden benzínkút-üzemeltetőnek sikerül a türelmi idő lejárta előtt megoldani a technikai elvárásokat, mellyel meg lehet különböztetni a tankolás után a hazai és külföldi utazókat - számolt be a Blikk.

A lap szerint az automata benzinkutaknál okozza a legnagyobb problémát a kettős benzinár. Minden automatánál a külföldiekre érvényes áron tankolhat a magyar autós is, ám az újabb típusoknál a forgalmi engedélyen lévő vonalkód leolvasásával már magyar árra áll át a rendszer - ha központilag átprogramozták. Ha nem, akkor a magyar autós a számlával, forgalmijával, személyi irataival az automata kút üzemeltetőjénél személyesen kérheti vissza a különbözetet.

Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a Blikknek elmondta, nem biztos, hogy minden kisebb benzinkút végre tudta hajtani határidőre az átállítás feltételeit. Szerinte jó példa erre, hogy a MOL kútjain is 7 órába került a rendszer átkalibrálása, pedig a magyar nagyvállalat felkészülhetett a háborús miatt elrendelt új szabályozásra.

A teljes cikk itt olvasható.