A Széchenyi Kártya Program több mint 20 éve biztosít a különféle finanszírozási igényekhez alkalmazkodó pénzügyi megoldásokat a vállalkozások számára. A járvány kezdete óta, azaz 2020 tavaszától a Széchenyi Kártya Program Plusz, 2021 nyarától a Széchenyi Kártya Program GO! igyekezett enyhíteni hiteltermékeivel a válság hatásait.

Az elmúlt két év alatt több mint 100 ezer hiteligénylést nyújtott be a hazai kkv-szektor 3600 milliárd forintot meghaladó értékben a programon keresztül.

A Magyar Bankholding tagbankjai a kezdetek óta élen jártak a program termékeinek kihelyezésében: a vállalatok a Széchenyi Kártya Program Plusz és a Széchenyi Kártya Program GO! termékeit összesen mintegy 400 milliárd forint értékben igényelték a tagbankoktól.

A bankcsoport az ügyfelek minél teljesebb körű kiszolgálására törekedve, aktívan részt vesz a gazdaságélénkítő csomagokban, hitelprogramokban, így a Széchenyi Programban. A jövőben is meghatározó szerepet kívánunk betölteni a hazai kkv-k támogatásában

– nyilatkozta Szabó Levente, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

SZÉP-kártya, Széchenyi Pihenőkártya

A Széchenyi Kártya Program Max új konstrukciói 1 milliótól akár 400 millió forint hitelösszegig, a teljes futamidő alatt fix kamattal, az állam által biztosított kamat-, kezelésiköltség- és kezességidíj-támogatással, gyorsan és minimális adminisztrációval érhetők el.

Júliusban az alábbi kölcsöntermékek érhetők el Széchenyi Kártya Program keretében:

  • A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Max a napi működési költségek biztosítását szolgálja. Az igényelhető hitelkeret a korábbi 100 millióról 250 millió forintra emelkedik, a kölcsön maximális futamideje ezentúl akár 3 év is lehet, évi fix 3,5 százalék kamat mellett.
  • A Széchenyi Energiakártya az által érintett vállalkozások számára kínál kedvező szabad felhasználású folyószámlahitelt, akár 3 éves futamidőre, évi fix 1 százalékos kamattal.
  • A Széchenyi Likviditási Max a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz-beszerzéseket segíti. Hároméves futamidőre, évi fix 3,5 százalékos kamat mellett igényelhető.
  • A Széchenyi Beruházási Hitel Maxot szinte minden beruházási hitelcél finanszírozásához kérelmezhetik a kkv-k. A konstrukció keretében finanszírozható hitelcélok köre kibővül: a kölcsön használható a klasszikus beruházási célok (például új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzése) mellett hitelkiváltásra, üzletrészvásárlásra, illetve agrárcélú beruházások megvalósítására is. Továbbra is maximum 400 millió forintig, legfeljebb 10 évre igényelhető. A kölcsön kamata évi fix 1,5 százalék, illetve a hiteltermék keretében az energiahatékonyság-javítást és a technológiaváltást segítő kölcsöntípusok esetén évi fix 0,5 százalék.
  • A Széchenyi Mikrohitel Max továbbra is lehetőséget biztosít a legkisebb, illetve a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőségű, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítására (például ingatlanvásárlás, egyéb tárgyi eszköz finanszírozása) évi fix 1 százalék kamat mellett. A kölcsön maximális futamideje 10 év. (A hiteltermékek iránti igénylések befogadására a KAVOSZ Zrt. kijelölt regisztráló irodái jogosultak.)
  • A Széchenyi Lízingkonstrukció Max pénzügyi lízingügyletek finanszírozásához áll rendelkezésre. A konstrukcióban a beruházási hitelek kiegészítéseként új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében való finanszírozása oldható meg, akár 10 éves futamidővel, évi fix 3,5 százalék kamat mellett.

A Széchenyi Max-termékek a KAVOSZ Zrt. által működtetett Széchenyi Kártya Program részét képezik.