BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rezsikalkulátor: számolja ki itt, mennyi lesz a gáz- és villanyszámlája

Amióta bejelentették a gáz és az áram lakossági piaci árát, az egész országot az foglalkoztatja, hogyan változnak a rezsiköltségei. Az alábbi rezsikalkulátorral néhány kattintással képbe kerülhet, hogy mire számíthat.

A lakossági rezsikalkulátort ide kattintva érheti el.

A bejelentések alapján augusztus elsejétől 

  • a földgáz kedvezményes tarifája évi 1729 köbméter – azaz havi 144 köbméter – fogyasztás alatt rezsicsökkentett áron mindenkinek 102 forint, afölött 747
  • a villany esetében évi 2523 kilowattóra – vagyis havi 210 kilowattóra – fogyasztásig 36 forint, fölötte 70,1 forint lesz a díj.
20220721 Budapest Rezsi illusztráció fotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzet
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

A lakossági piaci ár a versenypiacinál jóval alacsonyabb, hiszen az áram versenypiaci tarifája 268,9 forint kilowattóránként, a gázé 1020 forint köbméterenként. Az éjszakai áram esetében a kedvezményes határig a díj 23,1 forint lesz kilowattóránként, efölött 62,9 forint.

A hőszivattyús háztartásokra a rendelet nem vonatkozik, esetükben az eredetileg meghatározott korlátlan fogyasztásig fennáll a szivattyú működtetési tarifája.

A gázfogyasztásnál megmarad a nagycsaládos kedvezmény. Egy háromgyermekes családnál 600 köbméterrel emelkedik meg a kedvezményes ár fogyasztási határa, és minden egyes gyermek utáni további 300 köbméter jár.

Azok a központi fűtéses társasházak is kedvezményben részesülnek, ahol csak egy gázmérő van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.