Magyarország iparminiszterének eddig ismeretlen oldaláról posztolt képeket a Fidelitas és annak elnöke, Illés Boglárka. A Fidesz ifjúsági szervezete a hét végén Szabadegyetemet szervezett, amelyre Palkovics Lászlót is meghívták. Az ötödik Orbán-kormány egyik legbefolyásosabb tárcavezetője rendhagyó módon nem szolgálati autóval érkezett, hanem két keréken, méghozzá egy BMW izommotoron.

Forrás: Facebook

A minisztert Illés Boglárka fogadta, aki ezt meg is örökítette a közösségi oldalán. A képeket úgy kommentálta, hogy

A sisak mögött: Palkovics László!

De nem csak a sisak miatt volt érdekes Palkovics László megjelenése, legalább ekkora figyelmet érdemel a Bering motoros bőrkabát is. A Fidelitas a Facebook-oldalán arról írt, hogy Palkovics László a magyar iparban rejlő lehetőségekről, Magyarország energiafelhasználásáról, annak kihívásairól és jövőjéről beszélt. 

De pontosan milyen motort ült meg Palkovics László?

A képek alapján viszonylag könnyen beazonosítható, hogy egy BMW R nineT modellről van szó. Ezt megerősíti a miniszter legutóbbi, nyári vagyonnyilatkozata is, amelyben Palkovics László szerepeltet is egy BMW R nineT motorkerékpárt, amelyet még 2014-ben vásárolt. A típus tavaly átesett némi ráncfelvarráson, az ára újonnan körülbelül 16 ezer dollár, 400 forintos árfolyammal számítva mintegy 6,5 millió forint. A használtpiacon ennél jóval olcsóbban, 

a feléért is kínálnak jó állapotban lévő R nineT motorokat.

Hozzáértők szerint egyébként az a BMW R nineT modellje kiváló motor, Palkovics László választását úgy értékelték lapunknak, hogy az iparminiszternek jó ízlése van. Az 1170 köbcentis, 110 lóerős gép 200 kilométer per órás végsebességre képes, a kombinált fogyasztása 4,5 liter.