BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövő héten sem kapnak üzemanyagot a Moltól, állítják a kis benzinkutak

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint ezt az üzenetet kapták a magyar olajtársaságtól.

Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat és a november 28-án kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek

– így kezdődött az a körlevél, amelyet a Független Benzinkutak Szövetsége szerint a Mol küldött szét a családi tulajdonban lévő töltőállomásoknak. 

Százhalombatta, 2017. május 24. Stratégiai tárolók a Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítójában 2017. május 19-én.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Százhalombatta, 2017. május 24. 
Stratégiai tárolók a Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítójában 2017. május 19-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A kis benzinkutak helyzete már régóta igen nehéz, hiszen a hatósági rendeletben meghatározott 480 forintos literenkénti üzemanyagár miatt jelentős bevételtől esnek el, ráadásul mivel egységes az ár, így a versenyhelyzet is megszűnt, az autósok a legközelebbi és legkönnyebben elérhető nagy kutakat célozzák. 

Sőt, sok kis töltőállomásnak azzal kell megküzdenie, hogy már nem kap elég üzemanyagot sem. Az FBSZ közleménye szerint ez jövő héten sem változik. A szövetség által közölt levélben a Mol azt írta: a vállalatnak az egész régió energiaellátásában kiemelt stratégiai szerepe van, és felelősek azért, hogy az ország minden pontján legyen a működéshez szükséges üzemanyag-mennyiség. 

Ennek érdekében fenntartják az átmeneti korlátozásokat. 

Arról nem tudni, hogy hány benzinkút kaphatta meg a tájékoztatást és mely régiókat érinti elsősorban a korlátozás, erről az FBSZ nem közölt adatokat. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.