Az eredeti Magyarorszag.hu e-ügyintézési és tájékoztató portálként indult a 2000-es évek elején azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson az állampolgárok számára hivatali ügyeik elintézésében. A régi Magyarorszag.hu-t és elődjét, az Ekormanyzat.hu-t még nem elektronikus ügyintézésre tervezték, a digitalizáció terjedésével, valamint a jogszabályi környezet változásával egy korszerűbb, személyre szabott ügyintézési felület jött létre. 

Ez a megújult Magyarorszag.hu, amely mérföldkőnek számít a magyar elektronikus ügyintézés elterjedésében – írja közleményében a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

Az új Magyarorszag.hu oldal nyitó felülete 2022. 12. 13-án.
Fotó: Magyarorszag.hu

Az új Magyarorszag.hu 2020 február végén indult el. A fejlesztők szem előtt tartották, hogy a portál megfeleljen a jelen kor trendjeinek a megjelenés és a közérthető tájékoztatás területén egyaránt. Az oldal asztali számítógépeken és mobil eszközökön is áttekinthető lett, kényelmes munkavégzést kínál az ügyfeleknek.

A Magyarorszag.hu oldal 

látogatottsága havonta átlagosan eléri a 7,2 millió felhasználót, és az indulástól ez év decemberéig több mint 50 millió ügyet intéztek rajta.

Kezdjük megszokni az e-ügyintézést

Jelentős mértékben terjedt az elmúlt tíz évben az elektronikus ügyintézési szolgáltatás Magyarországon, a járványhelyzet pedig fel is erősítette ezt a tendenciát – mutatott rá az Állami Számvevőszék elemzése.

A két honlap eddig párhuzamosan működött, miközben az újonnan bevezetett funkciókon keresztül igyekeztek az ügyfeleket minél inkább az új weblapra terelni. A NISZ közölte, hogy eljött a teljes átállás ideje, és

2022. december 16-án végleg lekapcsolják a régi Magyarorszag.hu-t. 

Hozzátették, hogy az oldal megszűnése után a hivatali ügyekkel kapcsolatos minden szolgáltatás és fontos információ elérhető marad az új Magyarorszag.hu portálon.