BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan külföldi elismerés: Debrecen a világ egyik legvonzóbb iparvárosa

Ismét előkelő helyen végzett Debrecen a világszerte ismert, pénzügyekkel foglalkozó napilap, a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó egysége, az fDi Intelligence európai felmérésében. Korábban olyan városok mellé került befektetésöszöntönzés terén, mint New York, Hongkong, Abu-Dzabi, Dubaj és Berlin.

Idén is díjazta Debrecent az fDi Intelligence, a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó egysége, a cívis város az ötödik lett a kis városok között a befektetési stratégiája alapján – írja a Dehir, miután kedden Cannes-ban Barcsa Lajos alpolgármester átvette az elismerést a világ egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztési kiállításán, az MIPIM-en.

Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-Bihari Napló

A debreceni hírportál emlékeztet arra, hogy 2018-ban a Financial Times az európai kisvárosok között a legjobb befektetésösztönzési stratégiával rendelkező várossá választotta Debrecent, 2020-ban ugyanebben a kategóriában második helyezett lett.

2021-ben a világ legjobb befektetésösztönzési célpontjainak a rangsorában került a top 10-be Debrecen, olyan világvárosokkal együtt, mint New York, Hongkong, Abu-Dzabi, Dubaj és Berlin.

A Financial Times az egyik évben az európai városokat elemzi, azokat listázza, a másik évben pedig világlistát állít össze. Debrecen így már egymást követően négy periódusban is a legjobbak közé került a befektetésösztönzési stratégiája alapján.

Mint ismert, az elmúlt időszakban számos világcég döntött a cívis város mellett, a BMW, a Semcorp vagy a CATL annak ellenére tette le a voksát Debrecen mellett, hogy a hírek szerint komoly harc folyt ezekért a beruházásokért

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.