A Tour de Hongrie kerékpárosverseny miatt késésekre kell számítani szombaton a székesfehérvári, valamint a Komárom és Esztergom közötti vasútvonalakon; a korlátozások a Volánbusz számos járatát is érintik – tudatta a Mávinform az MTI-vel. A közlemény szerint szombaton 11 órától 12 óráig a székesfehérvári vonalon Tárnok és Martonvásár között a Tour de Hongrie országos kerékpárverseny miatt – a versenyzők biztonsága érdekében – a mezőny elhaladásakor Tárnokon lezárják a Dózsa György úti vasúti átjárót.

Fotó: Pezzetta Umberto

A székesfehérvári G43-as és Z30-as személyvonat, a Göcsej, Tópart és Balaton InterCity, valamint a tapolcai sebesvonatok zavartalanul közlekedhetnek, de előfordulhat pár perces várakozás Tárnokon, illetve Martonvásár állomáson – jelezték. A Komárom és Esztergom közötti vonalon, Nyergesújfalu és Tokod állomás között, a Tát megállóhelynél lévő vasúti átjárót lezárják, emiatt várhatóan 13.22-től 13.35-ig a vonatoknak várakozniuk kell. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy a kerékpárverseny miatt szombaton több térségben is korlátozást vezetnek be, amelyek a Volánbusz számos menetrend szerinti járatát érintik. Egyes járatok nem közlekednek, vagy terelt útvonalon és módosított menetrend szerint járnak. Részletes információk a Volánbusz weboldalán érhetők el – írták a közleményben.