Újabb gazdaságvédelmi intézkedés keretében az idén 650 ezer forintra emelkedik a Széchenyi Pihenő Kártya kedvezményes kerete – derül ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdai közleményéből.

A tájékoztatás szerint a Brüsszel által kikényszerített rossz döntések ellensúlyozása érdekében a kormány gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el, amelynek keretében egyes szektorokban júliustól áramárplafon lép életbe, a gyógyszerforgalmazó cégek leírhatják az extraprofitadójuk felét, valamint 

átmenetileg kibővül a Széchenyi Pihenő Kártya rendszere.

 

Budapest, 2022. január 15.Egy, az OTP Bank által kibocsátott Széchenyi Pihenőkártya, (SZÉP Kártya) egy kártyaformátumú, univerzális, elektronikus utalvány, amelyet a munkavállaló munkáltatójától kaphat béren kívüli juttatásként, a cafeteria keretein belül. A SZÉP Kártyával alapvetően belföldi üdülést, meleg étkezést, különböző egészségügyi, szépségápolási, wellness- és sportszolgáltatásokat, illetve kulturális és szórakozási lehetőségeket lehet kifizetni. Egy kormányrendelet értelmében 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2022. január 15.
Egy, az OTP Bank által kibocsátott Széchenyi Pihenőkártya, (SZÉP Kártya) egy kártyaformátumú, univerzális, elektronikus utalvány, amelyet a munkavállaló munkáltatójától kaphat béren kívüli juttatásként, a cafeteria keretein belül. A SZÉP Kártyával alapvetően belföldi üdülést, meleg étkezést, különböző egészségügyi, szépségápolási, wellness- és sportszolgáltatásokat, illetve kulturális és szórakozási lehetőségeket lehet kifizetni. Egy kormányrendelet értelmében 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A döntés értelmében 2023. augusztus 1. és december 31. között a munkáltatók a SZÉP-kártyákra egyszeri legfeljebb 200 ezer forintot utalhatnak a jelenlegi kereten felül, amely béren kívül kívüli juttatásnak minősül. Ezzel az idén 650 ezer forintra nő ezen jutatás keretösszege.

A közlemény felidézi, hogy átmeneti jelleggel 2023. augusztus 1. és december 31. között a SZÉP-kártyákon lévő összeget hidegélelmiszerek vásárlására is el lehet költeni a kormány döntése értelmében, hasonlóan a 2022. február 1. és július 1. közötti időszakhoz.

A GFM arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei évtől a SZÉP-kártyákon minden beérkező utalás egy zsebben, azaz egy összevont számlán jelenik meg. Arra is figyelmeztetnek, hogy továbbra is él az a szabály, hogy a legalább egy év alatt fel nem használt összeg után (március 20-án és szeptember 20-án) egyszeri 15 százalékos díjat számítanak fel. Jelenleg a SZÉP-kártyákon mintegy 120 milliárd forint áll rendelkezésre.