Magyar gazdaság

A NAV-ot is feltüzelte az atlétikai vb: itt van, ki számíthat ellenőrzésre

Elsősorban a vendéglátóhelyeket, szuvenírboltokat, kitelepült árusokat és taxisokat ellenőrzik.

Fokozott helyszíni ellenőrzésekre lehet számítani a Budapesten zajló atlétikai világbajnokság ideje alatt – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 

 

Különösen a számla-, illetve nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését és az árucikkek eredetét vizsgálják a hivatal munkatársai, 

akik elsősorban a vendéglátóhelyek, szuvenírboltok, szurkolói termékeket árusító üzletek és kitelepült árusok, taxisok működésére koncentrálnak. Nem csak a versenyek környékén jelenhetnek meg a munkatársai, bármilyen profilú vállalkozás számíthat ellenőrzésre az ország egész területén – írták.

Atlétikai vb: emelt létszámmal ellenőrzi a főváros kormányhivatal a taxisokat a világbajnokság alatt

Vadásznak a gyanútlan utasokra a taxis hiénák az atlétikai világbajnokság helyszínei körül. A szervezők az utasok fokozott körültekintését kérték, hiszen előfordult 100 ezer forintos viteldíj is a vb alatt. A fővárosi kormányhivatal megduplázta az ellenőrei számát, hogy vissza szoríthassák a visszaéléseket. Az ellenőrzésben részt vesz a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság is. Utóbbiak szintén emelt számban vannak jelen a világbajnokság helyszínein. Budapest Főváros Kormányhivatala mindezek mellett kellő körültekintést és óvatosságot kér az utasoktól, illetve arra is felhívták a figyelmet, hogy lehetőség szerint a már ismert és megbízható szolgáltatókat vegyék igénybe.

 

nav Atlétikai Világbajnokság NAV ellenőrzések adóellenőrzés
Kapcsolódó cikkek