Ismét elkészítette a legértékesebb családi cégek listáját a Forbes. Az üzleti magazin kiemelte, hogy a legértékesebb családi cégek alig érnek többet, mint egy évvel korábban. 

Két év kihagyás után a Mészáros csoport lett ismét a listavezető, a magazin 526,1 milliárd forintra becsülte az értékét. 

A cikkben megjegyzik, hogy a cégek többsége nem aggódik, továbbra is bátran fejleszt és folyamatosan beruház.

Felcsút 20230829 Vegyes 2023 Jótékonyság Pro Filii Sportruházat adomány Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport   Mészáros LőrincFelcsút 20230829 Vegyes 2023 Jótékonyság Pro Filii Sportruházat adomány Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport   Mészáros Lőrinc
Fotó: Koncz Márton / Mediaworks

A második legértékesebb vállalkozás a Felcsuti Zsolthoz köthető MPF Holding lett. A főleg géptartozékgyártásról, ipari alkatrészeiről, csiszolószerszámairól (Widenta), illetve hűtő- és fűtőkészülékeiről (FÉG) ismert csoport tavaly is jelentős fejlesztéseket hajtott végre, egyebek mellett átadta Közép-Európa legmodernebb radiátor- és vágókoronggyárát, és tervezi egy hőszivattyúgyár építését is – mindegyiket hitelek felvétele nélkül.

Az MPF Holding becsült értéke 408,3 milliárd forint. 

A harmadik helyre a Csányi Sándor nevével fémjelzett 

Bonafarm csoport került 320,4 milliárd forintra becsült értékkel. 

Az üzleti magazin emlékeztet, hogy javult az élelmiszeripar jövedelmezősége tavaly, ez pedig a Bonafarmnál sem volt másképp. A nehézkes iparági és gazdasági környezetet ugyanakkor jól tükrözik az elszálló anyagköltségek, 136-ról 190 milliárd forintra nőtt ez a sor a mérlegben. A Bonafarm az elmúlt években jelentős optimalizációs változtatásokat hajtott végre, így egyelőre a recessziós környezetben sem volt szükség rendkívüli megoldásokra. 

Az üzleti lap tavaly elkészítette a leggazdagabb magyar üzletemberek listáját is, az összeállítása szerint Csányi Sándor letaszította trónjáról Mészáros Lőrincet.