A Financial Times üzleti napilap évente publikálja rangsorát a világ száz legjobb menedzsment-mesterképzéséről, amelyre a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszaka idén ismét bejutott – közölte a felsőoktatási intézmény.

Budapest, 2020. szeptember 9.A Budapesti Corvinus Egyetem, előtérben a Szabadság híd 2020. szeptember 9-én.MTI/Máthé Zoltán Budapest, 2020. szeptember 9.
A Budapesti Corvinus Egyetem, előtérben a Szabadság híd 2020. szeptember 9-én.
MTI/Máthé Zoltán
A Corvinus tavaly végzett Vezetés és szervezés mesterszakos hallgatóinak 99 százaléka helyezkedett el három hónapon belül.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A lista készítői a magyar képzést 2005-től kezdve, a lista első elkészítése óta szinte megszakítás nélkül beválasztják. A Corvinus idén a 94. helyen szerepel, négy pozíciót javítva a tavalyi helyezéséhez képest.

Ár-érték arány szempontjából pedig kifejezetten előkelő helyen szerepel a Corvinus a száz legjobb képzés között, a Vezetés és szervezés mesterszak a 17. a Financial Times mérése szerint. A rangsor rámutat, hogy a Corvinus tavaly végzett Vezetés és szervezés mesterszakos hallgatóinak 99 százaléka helyezkedett el három hónapon belül, a 2020-ban végzetteknek pedig kétharmadával nőtt a keresetük a diploma megszerzését követő két-három évben a rangsor összeállítóinak felmérése szerint.  

A Financial Times rangos listáján elfoglalt helyezésünk fontos szakmai visszajelzés, és hatalmas eredmény, hogy az egyre erősebb, egyre nagyobb létszámú nemzetközi versenyben továbbra is jól szerepelünk. A rangsorban mindössze 39 olyan iskola szerepel, amelyik a Budapesti Corvinus Egyetemhez hasonlóan az elmúlt 10 évben folyamatosan bekerült a száz legjobb menedzsmentmesterszak közé, és mindössze öt üzleti iskola szerepel a közép-kelet-európai régióból

– mondta Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora.

20210121 SzékesfehérvárEducatio - továbbtanulási online kiállítás a Corvinus Egyetem székesfehérvári CampusánFotó: Nagy Norbert NNFejér Megyei Hírlap 2021.01.21. Educatio továbbtanulási on-linekiállítás a Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusán. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.
Az itt végzett hallgatók egy második oklevelet is kapnak a corvinusos diploma mellé. 
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Financial Times rangsorába 27 országból jutott be képzés, a legtöbb Franciaországból, Indiából és az Egyesült Királyságból. Ez a három ország összesen 42 helyet foglal el a százas listán. A rangsor élére idén a francia HEC Paris került, helyet cserélve a listát az előző években vezető svájci St. Gallen-i Egyetemmel.

Mindkét iskola a Corvinus partnere abban a CEMS nemzetközi menedzsmentképzésben, amely beépül a Corvinus angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterszakba. Az itt végzett hallgatók így egy második oklevelet is kapnak a corvinusos diploma mellé.

Ezt a második, CEMS-oklevet a Quacquarelli Symonds globális felsőoktatási elemzőcég a világ 12. legjobb képzéseként rangsorolta a menedzsmentképzések 2023-as listáján.

Az angol nyelvű vezetés és szervezés szak minden hallgatója egy szemesztert egy nemzetközi top egyetemen tölt a CEMS-program részeként, de idén a magyar képzésről is a hallgatók közel fele kimegy egy külföldi félévre

– mondta Móricz Péter, a Corvinus vezetés és szervezés szakának szakfelelőse.

Hozzátette: ez a nemzetközi tapasztalatszerzés óriásit lendít elhelyezkedési és karrierlehetőségeiken, ami a Financial Times listájához hasonló nemzetközi rangsorokban is visszatükröződik.