Ünnepélyes megnyitón debütált szerdán az MBH Bank első budapesti digitális ügyfélkiszolgáló pontja. Az Állatorvostudományi Egyetemen telepített okoskapszulában a hallgatók helyi ügyintéző személyes közreműködése nélkül, biztonságosan és kényelmesen intézhetik pénzügyeiket.

MBH Bankfiók
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója a digitális kioszk avatóünnepségén elmondta: „Tudjuk, hogy a fiatalabb korosztálynak más igényei, bankolási szokásai vannak. Ők kevésbé a személyes jelenlétet, mint inkább a digitális ügyintézési lehetőségeket keresik. Folyamatosan kutatjuk a bankolás jövőjét, és nyitottak vagyunk az olyan innovációkra, amelyek megfelelnek e korosztály elvárásainak. Célunk, hogy edukációval és igényeikre szabott szolgáltatásokkal hozzájáruljunk ahhoz, hogy egy pénzügyileg tudatos és felelős generáció nőjön fel.”

Barna Zsolt emlékeztetett arra: a 11 ezermilliárd forintos mérlegfőösszeggel és összesen kétmillió ügyféllel rendelkező MBH Bank számos területen élen jár a magyarországi bankpiacon: 

piacvezető a vállalati területen, a lízing- és agrárfinanszírozásban, de évek óta az első helyen áll a privátbanki szolgáltatásoknál is, miközben a legnagyobb fiókhálózatot működteti az országban.

A bank célja – tette hozzá –, hogy a digitalizációban, az innovációban is élen járjon, és ehhez az egyik eszköz a FaceKom által kifejlesztett okoskapszulák telepítése is.

A magyar FaceKom koncepciója és fejlesztése alapján készült okoskapszula olyan professzionális, a biztonságos online ügyfélazonosításhoz szükséges eszközökkel, megvilágítással felszerelt mobilszoba, amelyben lehetőség van privát és kényelmes távoli ügyintézésre. A kapszula és a kezelőfelület akadálymentes elérhetőséget is biztosít, így például kerekesszékkel közlekedő ügyfelek is használhatják a szolgáltatást. Az MBH Bank digitális kioszkjaiban gyors ügyfélazonosítási folyamatot követően, videós távsegítséggel lehet számlát nyitni.

Tradíció és innováció együtt teremti a jövőt, amelyben tanulóinknak helyt kell állniuk, ezért az Állatorvostudományi Egyetemen nagy hangsúlyt fektetünk az oktatás minősége mellett a korszerű egyetemi környezet kialakítására. Az új, modern MBH Digitális Zóna jó példa arra, hogyan lehet a technológia segítségével a mindennapi életünket kényelmesebbé, könnyebbé tenni

– mondta a megnyitón Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

Az okoskapszulákat a bank első ütemben tíz magyarországi egyetemen telepíti: először a Miskolci Egyetemen és a Győri Széchenyi István Egyetemen adták át a hallgatóknak az MBH Digitális Zóna elnevezésű tereket, amelyben ATM is található a digitális banki kioszk mellett. A tervek szerint a későbbiekben további banki szolgáltatásokkal bővül az okoskapszulák kínálata.