Magyar gazdaság

Korszakváltáson megy keresztül a Magyar Honvédség

Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka tábornoki előléptetésekről és kinevezésekről szóló okiratokat adott át.

„A Magyar Honvédség korszakváltáson megy keresztül ezekben az években” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pénteken a Fejér vármegyei Fehérvárcsurgón, ahol Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka tábornoki előléptetésekről és kinevezésekről szóló okiratokat adott át.

Karnok Csaba20230811 Szentes Sajtótájékoztató Több mint hétszázezer forintos bruttó illetményért keres katonákat a legmodernebb harci eszközökre a Magyar Honvédség. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be a Kossuth téren. Sajtónyilatkozat. Fotó: Karnok Csaba  KC Délmagyarország  DM A képen: Szalay-Bobrovniczky Kristóf20230811 Szentes 
Sajtótájékoztató 
Több mint hétszázezer forintos bruttó illetményért keres katonákat a legmodernebb harci eszközökre a Magyar Honvédség. Ezt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be a Kossuth téren. 
Sajtónyilatkozat. 
Fotó: Karnok Csaba  KC 
Délmagyarország  DM 
A képen: Szalay-Bobrovniczky Kristóf
A honvédelmi miniszter kiemelte: fontos, hogy tapasztalt tábornokok vezessék a magyar haderőt.
Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

A tárcavezető az ünnepélyes eseményt követően elmondta, hogy

a magyar haderőnél nagyon fontos átalakítások zajlanak, amelyek Magyarország és a magyar emberek biztonságát garantálni tudják.

Hangsúlyozta, hogy olyan haderőt építenek, amely a régió egyik domináns haderejeként meghatározó tud lenni.

A miniszter kiemelte, hogy

azok, akik a haderőt vezetik, kiemelt felelősséggel bírnak, hiszen „nehéz időket élünk, veszélyes időket élünk”.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagyon fontosnak nevezte, hogy a tisztek, akik a haderőt irányítják, annak stratégiáját megalkotják, műveleteiben részt vesznek, a legmagasabb tudással, képzettséggel, tapasztalattal rendelkező tábornokok legyenek. Néhányan közülük előléptetést kaptak – fűzte hozzá.

Októbertől magasabb lakhatási támogatást kapnak a katonák

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a honvédek lakhatási helyzetének javulását jelentette be. A juttatás mértékét a katona családi állapota, rendfokozata és lakhelye is befolyásolja.

Novák Katalin Fejér vármegyei látogatásának második napján – Szalay-Bobrovniczky Kristóf, valamint Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter, Böröndi Gábor vezérezredes, vezérkari főnök, Ibolya Tibor legfőbbügyész-helyettes, továbbá a családtagok jelenlétében – adta át az október 23-i hatállyal életbe lépő okiratokat.

A köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztésére altábornagy rendfokozatba léptette elő Kajári Ferenc vezérőrnagyot; vezérőrnagy rendfokozatba léptette elő Tajti Norbert dandártábornokot; dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Váczi Pál Imre ezredest; dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Drót László ezredest. A pénzügyminiszter javaslatára pénzügyőr vezérőrnagy rendfokozatba nevezte ki Demeter Tamás pénzügyőr dandártábornokot.

A belügyminiszter javaslatára rendőr dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Kovács András rendőrezredest; tűzoltó dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Fülep Zoltán tűzoltó ezredest.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf haderő honvédelmi miniszter országszerte Pintér Sándor
Kapcsolódó cikkek