A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) idén is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, a hazai innováció legkiemelkedőbb eredményeit kívánják elismerni, egyben lehetőséget biztosítanak az innovatív termékek és technológiák megismerésére mind a gazdasági élet szereplői, mind pedig a társadalom számára. 

2018.07.24. Az Audi Hungaria Zrt. új, elektromos motorokat gyártó győri üzemcsarnoka az avatás napján, 2018. július 24-én. Fotó: Móricz-Sabján SImon
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság (archív)

A szövetség idén 32. alkalommal hirdeti meg a pályázatot. Az elmúlt harmincegy évben a pályázati felhívásokra összesen 1416 pályamű érkezett be, a legjobbak közül 240 kapott különböző díjat, ők alkotják a hazai innováció elitjét, a Magyar Innovációs Klubot.

A Magyar Innovációs Nagydíj mellett számos további kategóriában ítélnek oda díjat:

  • a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díjat,
  • az NKFIH „Alapkutatástól a piacig” Innovációs Díjat,
  • az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díjat,
  • az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díjat,
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díjat, illetve a MISZ Startup Innovációs Díjat.

A zsűri 27 neves tudósból, valamint vállalatvezetőből áll. Az idei nagydíj nyertese egy bronz kisplasztika mellé jelentős pénzjutalmat is kap, a további innovációs díjazottak szintén jutalomban részesülnek. 

A díjakat az Országház Felsőházi Termében adják át március végén egy sajtónyilvános rendezvényen. 

A díjra február 5-ig lehet nevezni, a kiírás részletei megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján. 

A MISZ a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány által hirdeti meg, a kezdeményezés támogatói: a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.