Folytatódik az Egészséges Budapest Program, a kormány újabb 5 milliárd forintot fordít egészségügyi intézmények fejlesztésére közölte Takács Péter egészségügyi államtitkár a Facebook-oldalán.

Fotó: Bujdos Tibor

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer megújításában. Az Egészséges Budapest Programban újabb, csaknem 5 milliárd forint felhasználásáról született kormányhatározat, ebből az összegből 

Kőbánya, Rákosmente, Pesterzsébet és Budafok-Tétény önkormányzata, továbbá egyes budapesti kórházak valósíthatnak meg felújításokat, fejlesztéseket.

Az említett támogatáson felül a kormány 400 millió forint támogatást biztosított a zuglói önkormányzatnak tette hozzá az államtitkár, megjegyezve, bár a támogatásról már 2021-ben döntés született, a kormány által biztosított forrás azóta sem lett felhasználva.

Hogy a zuglói lakosok ne essenek el a fejlesztési forrástól a baloldali kerületvezetés alkalmatlansága miatt, a kormány a vonatkozó kormányhatározat módosításával lehetővé tette, hogy a támogatást a Zuglói Egészségügyi Szolgálat eszközfejlesztésre, valamint épületfelújításra és -korszerűsítésre használhassa fel fejtette ki Takács Péter.