Gyakorlatilag már az utolsó simításokat végzi a kivitelező konzorcium az M6-os autópálya még hiányzó szakaszán, amelyet várhatóan márciusban adhatnak át a forgalomnak. A Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeres szakaszon a STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából végezte el a munkát, amely immáron a próbaüzemnél és a műszaki átadás-átvételnél jár, emlékeztet rá a Magyar Építők. A lap stábja a helyszínen készített felvételeket.

A 2x2 sávos, fizikai elválasztással kialakított autópálya új szakasza a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat a Balti-tengert az Adriával összekötő vonalának a része. A videón érdemes külön figyelni a műtárgyaira (például az út felett átívelő vadátjáróra is), ezeket 2024 tavaszán, az átadást követően közelebbről is megtekinthetik majd az autósok.

Korábban írtunk róla, Magyarországon idén tavasszal, Horvátországban pedig egy évre rá adják át a két országot összekötő új autópálya utolsó szakaszát. Az M6-os és a horvát A5-ös autópálya a tervek szerint 2025 márciusában összeforr, innentől pedig egy új gyorsforgalmi út köti majd össze a két országot. Az M6-os teljes kiépítésével 2025 első felére 300 kilométer hosszú egybefüggő gyorsforgalmi kapcsolat jön létre Budapest és a bosnyák–horvát határ között.