Új megtakarítási lehetőséget kínál a nyugdíjas évekre a Magyar Államkincstár – közölte Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

VARGA MihályBudapest, 2024. január 4.
Varga Mihály pénzügyminiszter a költségvetés aktuális helyzetéről tart sajtótájékoztatót a Pénzügyminisztériumban 2024. január 4-én. A miniszter elmondta, hogy az idei év a gazdasági növekedés erősítésének az éve, a költségvetés helyzete továbbra is stabil. 
MTI/Balogh ZoltánBudapest, 2024. január 4.Varga Mihály pénzügyminiszter a költségvetés aktuális helyzetéről tart sajtótájékoztatót a Pénzügyminisztériumban 2024. január 4-én. A miniszter elmondta, hogy az idei év a gazdasági növekedés erősítésének az éve, a költségvetés helyzete továbbra is stabil. MTI/Balogh Zoltán
Varga Mihály: az állampapírokkal mindenki jól jár.
Fotó: Balogh Zoltán

Felhívta a figyelmet: a péntektől nyugdíj-előtakarékossági célból is vásárolható állampapír. Az új számlatípus előnye, hogy teljesen ingyenes és személyijövedelemadó-visszatérítés jár hozzá – emelte ki, hozzátéve:

ez évente akár százezer forint is lehet.

A nyugdíj-előtakarékossági számlát azonnal, néhány kattintással meg lehet nyitni online a kincstár felületein, akár telefonos alkalmazással is.

A tárcavezető hangsúlyozta: az állampapírokkal mindenki jól jár, mert biztonságos, kamatadómentes és magas hozamú befektetés a lakosságnak, egyúttal kiszámítható finanszírozás az államnak.