Magyar gazdaság

Nagy Márton: a kampány második felében még többen válthatnak lakásbiztosítást

A rendkívüli lakásbiztosítási kampány során már mintegy ötvnezren kötötték újra a szerződésüket.

Egy rendkívüli extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében 2024 márciusában a kormány, melynek célja a családok védelme és a biztosításpiaci verseny fokozása. Ebben az időszakban a lakásbiztosítással rendelkezők térítésmentesen felülvizsgálhatják és újraköthetik szerződéseiket – emlékeztetett keddi közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

NAGY Márton
Fotó: Bruzák Noémi

A tárcavezető szerint a kampány jelentős lakossági érdeklődés mellett zajlik, amelyet a piaci szereplők intenzív médiaaktivitása is támogat. Az első tíz nap tapasztalatai és a piaci folyamatok alapján élénkült is a verseny a lakásbiztosítások terén, miközben 

mind az online díjszámítások, mind a biztosításkötések száma arra enged következtetni, hogy a lakosság érdeklődő, ugyanakkor megfontolt. 

Tehát nem köti meg az első lehetséges biztosítást, hanem – a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Nemzeti Bank médiakampányának iránymutatása alapján – körültekintően tájékozódik. 

Nagy Márton szerint mind a két intézmény folyamatosan figyeli az eredményeket, és szükség esetén további finomhangolással támogatja a kampány céljainak teljesülését.

A tárcavezető megállapította az első adatok alapján, hogy pozitívan értékelhető a rendkívüli időszak első harmada, mely alatt nagyságrendileg 50 ezer lakásbiztosítást köthettek újra. Véleménye szerint, mivel az ilyen típusú kampányok sajátossága, hogy a kampányidőszak második felében az újrakötött szerződések számának további növekedésére számíthatunk, az újrakötések száma akár a kétszázezres nagyságrendet is elérheti.

A lakásbiztosítással rendelkezők a biztosítótársaságoknál, bankjuknál, a biztosításközvetítőknél, valamint az interneten elérhető kalkulátorok és ajánlatok segítségével tájékozódhatnak szerződéseik újrakötési lehetőségeiről. Ugyan a kampány hivatalosan március 31-ig tart, a húsvéti ünnepek miatt április 2-án éjfélig van lehetőség a biztosítók felé átkötéssel vagy felmondással élni.

A lakásbiztosítási kampány kapcsán megjelent cikkeinket, vidcastjeinket itt találja:

 

Nagy Márton lakásbiztosítás szerződés kampány
Kapcsolódó cikkek