Világgazdaság

A Gazprom megkezdte a felkészülést a gázcsap elzárására

A Gazprom megkezdte a felkészülést arra, hogy január elsejétől leállítsa a gázszállítást Ukrajnának - jelentette be Alekszej Miller, az orosz gázvállalat vezetője kedden.

Ha Ukrajna január elsejéig nem törleszti a Gazprommal szembeni adósságát, akkor semmi alapja annak, hogy az orosz társaság folytassa számára a gázszállítást - mondta Miller a Vesztyi nevű orosz hírtelevíziónak adott nyilatkozatában.

Közölte, hogy a Gazpromnál operatív stábot hoztak létre a gázszállítás leállításának előkészítésére, és ez a stáb megkezdte munkáját. A Gazprom vezetése kedden kora délután sajtóértekezletet tart Moszkvában az ukrajnai gázszállítás és az európai gázellátás kérdéseiről.

Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) Devizakereskedőknek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság BKV orosz-ukrán gázvita akciók Ukrajna Felmérések autóipar Elemzői vélemények Bűnügyek gáz szlovák euró repülés Reklám és Média Betéti kamatok szállításNemzetközi konfliktusok TEÁOR A Madoff-csalás fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Zöld ügyek KKV aloldal IMF-megállapodás Befektetési lehetőségek MDF-ügyek Fővárosi ügyek Egyesült Államok Euróbevezetés Tudomány - Kultúra BÉT Gazprom infokommunikáció Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon