Világgazdaság

Új elemek a csepeli gyilkosság ügyében - Nem is rúgták ki a gyanúsítottakat

Voltak furcsa előzményei a csepeli kettős gyilkosságnak, de a két elkövető motivációja érthetetlen, hiszen egyikük sem volt elbocsátva - cáfolja a korábbi értesüléseket Weszelovszky Károly, a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Érthetetlen és megdöbbentő Deme Gábor feltételezett tette annak fényében, hogy bár az iskola vezetői észlelték, hogy hiányzik pénz a könyvelésből, és Demének ehhez köze lehet, mindenekelőtt mégis házon belül szerették volna ezt tisztázni vele; főként a meggyilkolt iskolaigazgató volt az, aki hangoztatta: nem akarja kettétörni a férfi életét - mondta az alapítványi iskola kuratóriumának elnöke.

Weszelovszky Károly, a Csepel-sziget Humánerőforrás Fejlesztő és Foglalkoztatást Támogató Alapítvány kuratóriumának elnöke a sajtóban megjelent téves információkat kívánta tisztázni, ezért nyilatkozott több orgánum mellett az MTI-nek.

Demét már a téli szünet alatt felfüggesztették állásából a hiányosságok kivizsgálásáig. Nem igaz tehát az az állítás, hogy Demét elbocsátották volna - mondta Weszelovszky Károly. Sőt, nem az volt a céljuk, hogy rendőrségi ügyet csináljanak belőle. Épp Takács József volt az, aki a leginkább hangoztatta, hogy nem akarja kettétörni Deme életét. Ezért a vezetők azt is elfogadhatónak tartották volna, ha megegyeznek, és Deme visszafizeti a hiányt. Az elnök szerint hozzávetőlegesen 4-5 millió forintról van szó - számol be a hvg.hu az MTI alapján.

A bűntény másik érthetetlen momentuma a ravaszt meghúzó Kun Tamás tettének mozgatórugója. A férfi portásként dolgozott az iskolában, ahová túlkoros, nehezen kezelhető tanulók járnak. Az elnök szerint nem igaz az a hír, hogy a férfi a csepeli rendőrkapitányság embere lett volna, ahogy az sem, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatalnál dolgozott volna. Őrnek jelentkezett az iskolába és épp őt választották ki. Az sem igaz, hogy oktatói feladatokat látott volna el, egyfajta "pedellusként" tevékenykedett. Kun tette érthetetlen az elnök számára, őt ugyanis senki nem vádolta vagy gyanúsította az eltűnt pénzekkel kapcsolatban, és ezért - a hírekkel ellentétben - felfüggesztve sem volt. Betegszabadságon volt, amiért Takács József egy levél tanúsága szerint jobbulást és boldog új évet is kívánt neki. Weszelovszky Károly elmondta: Demét és Kunt gyakran látták együtt, a férfi szinte testőrként követte Demét.

Az elnök a kuratórium tagjainak személyét ért vádakat is tisztázni szerette volna. Mint mondta: hazugság, hogy az iskola "egy MSZP közeli pénzmosoda" lenne, és hogy ő, vagy a kuratórium tagjai bármelyik párthoz kötődnének.

Nagy Henrik, az alapítvány jogi képviselője elmondta: jogi lépéseket tesznek mindazon újságokkal, illetve televíziókkal szemben, akik politikai leszámolásként, illetve második Zuschlag-ügyként próbálják beállítani a két köztiszteletben álló tanár tragikus halálát.

csepeli gyanúsított gyilkosság