Világgazdaság

Új vezetők az innovatív gyógyszercégek egyesületének élén

Megválasztoták az innovatív gyógyszercégek új elnökségét, amelynek célja a 27 tagvállalat stratégiai céljainak összehangolása.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete éves közgyűlésén a korábbi elnökségi tagok közül újraválasztották dr. Romány Annát (Janssen-Cilag Kft.) és Szolyák Tamást (Novartis). Az elnökségbe három új tag került: dr. Stegena Diana (Amgen), Jakab Zoltán (Abbott) és dr. Gerhard Walt (Bayer-Schering). Az eddigi elnök, Székely Krisztina nem jelöltette magát a pozícióra, a közgyűlés megköszönte kilenc éves elnöki munkásságát. A hivatalt irányító igazgatói posztra még nem találtak szakembert, a posztot az utóbbi években Bidló Judit, az OEP korábbi gyógyszerügyi főosztályának vezetője töltötte be.

Az újonnan megválasztott elnökség legfontosabb feladata a szervezet stratégiai céljainak összehangolása a változó gazdasági és pénzügyi környezet kihívásaival.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének 27 tagvállalata termékeivel a magyar piac hatvan százalékát fedi le, célja a magyar betegek mielőbbi ellátása új, korszerű innovatív gyógyszerekkel.

NAV Keller László elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF új elnökségFelmérések kutatás OTP vona gábor A szerkesztő ajánlja OPEC IMF Vállalati jelentések európai parlamenti választás Dávid Ibolya Orbán Viktor Felmérések Traian Băsescu oktatás Gyurcsány Ferenc molnár csaba Európai Parlament reformszövetség Élelmiszerpiac Demszky Gábor Kovács László Deviza- és árupiac Veres János Gazdák és termelők Mol Sólyom László Európai Unió Pokorni Zoltán Bernard Madoff BÉT Barack Obama Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete infokommunikáció Adórendszer Magyarországon