Világgazdaság

Fidesz: A demokrácia győzelme a másfél millió ajánlószelvény

Rekordmennyiségű ajánlószelvényt szedett össze a Fidesz, de csak alig harmincezret adtak le belőle

Több mint másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz és a KDNP az európai parlamenti választásokra - jelentette be Nyitrai Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján - közölte a párt honlapja.

Nyitrai Zsolt beszámolt arról is, hogy ma reggel, mint a Fidesz és a KDNP választási ügyekben eljáró meghatalmazottja leadta az összegyűjtött ajánlószelvényeket az Országos Választási Irodában.

A Fidesz operatív igazgatója hangsúlyozta: az ajánlószelvények gyűjtésének időszakára a választási kampányban a Fidesz úgy tekintett, mint egy nagyon komoly lehetőségre azzal kapcsolatban, hogy találkozzanak a polgárokkal. Hozzátette: nagyon pozitívak voltak a visszajelzések.

"A demokrácia győzelme következett be az elmúlt napokban, az elmúlt hetekben, ugyanis a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a KDNP az európai parlamenti választásra egy rekord mennyiségű, több mint másfél milliós ajánlószelvény mennyiséget gyűjtött össze a magyar választópolgároktól" - jelentette ki.

Nyitrai Zsolt kérdésre válaszolva elmondta: nem adtak le másfél millió ajánlószelvényt, hanem 32 500 szelvényt adtak le. Hangsúlyozta: az összegyűjtött, de le nem adott ajánlószelvényeket a jogszabályban előírt határidőig és formában megsemmisítik.

EP-választás ajánlószelvény Fidesz kopogtatócédula