Világgazdaság

Augusztus végétől iparfejlesztési pályázatok! - Részletek

Várhatóan augusztus végétől ismét lehet pályázni a régiókban üzleti infrastruktúra, befektetési környezet fejlesztésére, ipari parkok, ipar- és barnamezős területek, inkubátorházak támogatására. Igaz, nem az összes régióban, ugyanis az idén az Észak-Alföldön nem hirdetik meg ezt a felhívást.

A pályázati konstrukció célja, hogy ösztönözze az adott régió versenyképessége szempontjából kiemelt fontosságú befektetési környezet infrastrukturális fejlesztését, az innovációt és magas hozzáadott értékű gazdasági tevékenységet elősegítő szolgáltatások elindítását.

A hat érintett régióban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Közép-Magyarország, Nyugat-Dunántúl) az összesen elnyerhető európai uniós forrás több mint 21 milliárd forint. Ebből csaknem 14 milliárd jut ipari parkok, ipar- és barnamezős területek, valamint 7,3 milliárd inkubátorházak fejlesztésére.

A társadalmi egyeztetésre bocsátott kiírástervezet szerint az előirányzott keretből várhatóan 128 projekt kaphat támogatást. A kiírásra pályázhatnak kis- és középvállalkozások, egyéb gazdasági társaságok, jogi személyiségű nonprofit szervezetek, helyi önkormányzatok, azok intézményei és társulásai.

A pályázónak vállalnia kell, hogy a támogatással létrehozott fejlesztés fizikai eredményeit a projekt befejezését követően öt, kis- és középvállalkozások esetében három évig fenntartja, működteti.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Bankmentő csomag Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) NAV Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót A Monetáris Tanács kamatdöntései Bajnai Gordon turizmus A szerkesztő ajánlja Cégjog Audi Vállalati jelentések Lakossági energiaellátás inkubátorház akciók pályázó Raiffeisen Orbán Viktor Kiss Péter OFA autóipar barnamezős Draskovics Tibor Elemzői vélemények Hitelek: lakás General Motors autó repülés Betéti kamatok kiírás iparterület infrastruktúra MSZP-ügyek SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac kis- és középvállalkozás Adórendszer Magyarországon Demszky Gábor Deviza- és árupiac Mazda Microsoft IMF-megállapodás utazás Mol régió Botrányok a politikában Európai Unió Piacbefolyásoló adatok EU aloldal bajnai-csomag fejlesztés Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek tömegközlekedés