Világgazdaság

Vona kész szombatonként a börtönben éjszakázni

Bár július 11-re újabb Magyar Gárda melletti szimpátiatüntetést jelentett be a rendőrségnek a Szabadság térre Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem tart attól, hogy megismétlődnek a szombaton történtek.

„Nem rajtunk, hanem a rendőrségen múlik, hogy mi fog történni szombaton. Én békés demonstrációra készülök, és nem szándékozom minden szombaton a fogdában aludni, de megtörténhet” – mondta lapunk kérdésére Vona Gábor. A Jobbik elnöke leszögezte: mindez nem jelenti azt, hogy semmibe vennék a bíróságnak a Magyar Gárdára vonatkozó feloszlató ítéletét.

Szerinte az esküt tett gárdisták ettől függetlenül egyénenként nyugodtan élhetnek a gyülekezési jogukkal. Arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon az a tüntetés, ahol flakonokat dobálnak a rendőrök felé, mennyiben tekinthető békésnek, azt válaszolta, hogy ő és a gárdisták egy ülősztrájkon vettek részt, és semmilyen bűncselekményt nem követtek el.

„A gárdista öltözetet pedig nyugodtan fel lehet venni, mert a megszüntetett Magyar Gárda Egyesületnek soha nem született határozata egyenruháról. Az egyesület 10 tagja mindig öltönyben vagy télikabátban jelent meg” – fogalmazott Vona Gábor. Hozzátette: a regnáló hatalom utolsó próbálkozásának lehetünk szemtanúi, amelyek a Jobbik megerősödését akarják megakadályozni diktatórikus eszközökkel.

Egészségbiztosítás Autók NAV KK - Főoldal bal elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF Pályázati forródrót kutatás KK - Főoldal jobb Bajnai Gordon turizmus Politikai közvélemény-kutatások rendőrség Hiller István Cégjog BKV orosz-ukrán gázvita Vállalati jelentések akciók Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Felmérések autóipar Csúcstalálkozók Elemzői vélemények egyenruha Hitelek: lakás Bűnügyek Pécs - EKF KK - Hírek röviden oktatás vona autó A KSH jelenti Betéti kamatok Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása MSZP-ügyek SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek Jobbik Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac börtönJobbik-ügyek fogyasztóvédelem KKV aloldal Magyar Gárda utazás Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában Európai Unió Vaskerék MDF-ügyek Egyesült Államok Piacbefolyásoló adatok José Manuel Barroso biztosítás HospInvest Tudomány - Kultúra Gazprom MÁV infokommunikáció Gázvezetékek Egészségügy - Gyógyítás MFB Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon