Világgazdaság

Alig beszélünk idegen nyelvet

A magyar felnőttek háromnegyede nem tud egyetlen idegen nyelvet sem, ez a legmagasabb arány az egész Európai Unióban – derül ki az Eurostat felméréséből.

Még a britek körében is jóval többen beszélnek idegen nyelvet, mint nálunk, pedig az ő anyanyelvük a világ legelterjedtebb nyelve.

Az Eurostat adatai szerint magyar szempontból a fiatalabbak körében sem szívderítő a helyzet: a középiskolások ugyanis átlagosan jóval kevesebb nyelvet tanulnak, mint a többi uniós tagállam diákjai.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Autók BÉT - Napi események Lendvai Ildikó elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót Jó munkahelyek nyelv KK - Képzés Gordon Brown Bajnai Gordon turizmus Politikai közvélemény-kutatások Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja IMF idegen nyelv ben bernanke Járai Zsigmond Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Felmérések autóipar Főtáv Elemzői vélemények Simor András repülés Reklám és Média Intel Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac KKV aloldal IMF-megállapodás G20 Befektetési lehetőségek Egyesült Államok EU aloldal Euróbevezetés biztosítás Tudomány - Kultúra Angela Merkel OECD Gazprom infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Oszkó Péter EurostatFelmérések