Világgazdaság

Mínuszban kezdett a BUX - További gyengülés jöhet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 279,34 pontos csökkenéssel, 18.915,75 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,46 százalékkal gyengült.

Elemzők előzetesen is azzal számoltak, hogy csökkenéssel nyit ma a BÉT, és a folytatásban is jó esély van a gyengülésre. 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint negatív irányba mutatnak az európai fejlett piacok is. Hozzátette, hogy a nyugat-európai tőzsdék kedden is jelentősen estek, míg a magyar piac csak mérsékeltebben követte a trendet.

A szakértő kifejtette: az utóbbi hónapokban egy-egy nagyobb visszaesést mindig emelkedés követett, ám véleménye szerint jó esély van rá, hogy ezúttal másképp alakul a helyzet, és kialakulhat egy nagyobb korrekció. Ezt egyrészt indokolja, hogy nagyon magasan vannak a részvényárak, másrészt a szeptemberrel általában egy gyengébb tőkepiaci periódus veszi kezdetét.

 BUX 194,85 pontos, 1 százalékos csökkenéssel, 19.195,09 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 33,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével veszítettek értékükből az előző napi záráshoz képest.

MTI Eco-->

BÉT - Napi események Pénzügyi és gazdasági válság tőzsdékKína Magyar Tudományos Akadémia KK - Főoldal jobb ORFK turizmus Gazdasági Versenyhivatal A szerkesztő ajánlja Cégjog Raiffeisen Orbán Viktor index Részvénypiacok Pálinkás József BUX MSZP-ügyek Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt ThalesNano Zrt. Demszky Gábor A munka világa Székely Tamás Zöld ügyek Szili Katalin utazás Mol Bernard Madoff BÉT bajnai-csomag Tesco Egészségügy - Gyógyítás Magyar Bankszövetség Oszkó Péter tömegközlekedés