Világgazdaság

Wabard ügyfél? Információ a megkötött szerződésekről

A PSZÁF Felügyeleti Tanácsa 2009. szeptember 25-i hatállyal a határozat visszavonásáig felfüggesztette a WABARD Biztosító Zrt. termék-értékesítési jogát, a határozat ugyanakkor nem befolyásolja a már megkötött szerződéseket, és ennek alapján a WABARD tevékenységét, szolgáltatásait sem - közölte a WABARD Biztosító Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet: a határozat értelmében a WABARD szeptember 25-étől átmenetileg nem köthet új szerződéseket a gépjármű-biztosítás területén (casco, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, belföldi és nemzetközi árufuvarozói felelősségbiztosítás).

A határozat nem befolyásolja a már megkötött szerződéseket, és ennek alapján a WABARD tevékenységét, szolgáltatásait sem - mutat rá közleményében a WABARD. A biztosítótársaság szeptember 22-én 1 milliárd forint tőkeemeléssel biztosította, hogy valamennyi kötelezettségét kockázatmentesen teljesíthesse.

A WABARD szolgáltatásait a jövőben is zavartalanul, korlátozás és fennakadás nélkül, teljes körűen biztosítja ügyfelei részére - áll a közleményben.

A WABARD a PSZÁF felfüggesztő határozatával nem ért egyet, mert aránytalanul túlzónak, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás utolsó átkötési időszakára időzítettnek, a biztosítási piacot károsan befolyásolónak, a piaci versenyt korlátozónak és torzítónak tartja.

A WABARD független szakértők és jogászok bevonásával vizsgálja a kiadott és nyilvánosságra hozott határozatot, és ennek eredményétől teszi függővé, hogy a törvényes határidőn - 30 napon - belül a határozat egyes pontjai ellen él-e a törvényben biztosított bírósági eljárás kezdeményezésének jogával.

A WABARD közölte: a PSZÁF helyszíni ellenőrzésének befejezése és a jegyzőkönyv tervezetének megismerése után azonnal, már 2009 júliusában megkezdte a feltárt technikai és adminisztratív hiányosságok felszámolását, és a megadott határidő, azaz december 31-e előtt hiánytalanul befejezi.

felfüggesztés pszáf Wabard