Világgazdaság

Vegyesen teljesített a forint

Kis mértékben gyengült a forint a bankközi devizapiacon a dollárral, és kis mértékben erősödött az euróval szemben. A 11 órakor nyilvánosságra hozott, a várakozásoknak megfelelő EU-s fogyasztóiár-adatok azonban az euró erősödésének irányába hathatnak.

A reggel 9 óra körüli 178,80 forinttal szemben dél körül 179,17 forinton jegyezték a dollárt. Az európai közös valuta kurzusa a reggeli 269,42 forint után dél körül 268,03 forintot állt.

 

 

Szakértők szerint a héten a kockázatvállalási hajlandóság erősödésével a magasabb hozamú devizák, így a forint erősödése várható. Alapvető befolyásoló hatással lehet az EU-s fogyasztói árak szintje, amely az előző havi 0,1 százalékos defláció után ebben a hónapban is ilyen tendenciát mutatott – ez megfelel az elemzői várakozásoknak.

 

Fontos tényező lehet még a devizapiacon a 14.30-kor nyilvánosságra kerülő októberi amerikai kiskereskedelmi forgalom. Az elemzők nagy része 0,9 százalékos emelkedést vár, míg néhányak szerint magasabb érték is lehetséges. Ha a pénteki pozitív adatokhoz hasonló meglepetés éri a piacot, az jót tehet a dollár délutáni teljesítményének.

Autók BÉT - Napi események Nissan forint UBS elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság Baromfi Terméktanács OTP A szerkesztő ajánlja IMF Vállalati jelentések Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely 2009 forintárfolyam dollár Felmérések influenza USA autóipar kiskereskedelemDeviza- és árupiac Apple Vlagyimir Putyin Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. General Motors EU Részvénypiacok Continental Google Inc. MSZP-ügyek Lufthansa Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Microsoft TVK Nyrt. IMF-megállapodás euró Mol Piacbefolyásoló adatok BMW Euróbevezetés ingatlanpiac Stumpf István bajnai-csomag MÁV Concorde Alapkezelő infokommunikáció Adórendszer Magyarországon