Világgazdaság

Bokros: Érzékeny kérdésekről még e-mailt sem szabad írni

Hazánkban nincs élesen elválasztva a szélsőjobboldal az alkotmányos pártoktól, így félő, hogy bizonyos értékek átcsusszannak, megmérgezve a demokratikus politika toleráns légkörét – nyilatkozta Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje az fn.hu-nak.

Azzal kapcsolatban, hogy a minap egy internetes portál nyilvánosságra hozta egyik e-mailjét, amelyben miniszterelnök-jelöltségétől való visszalépéssel fenyegette meg az MDF-et, ha a kibeszéléseket nem szüntetik meg, Bokros Lajos azt mondta az fn.hu-nak: „Nem tudom, hogy mi történt, és nem is akarok vizsgálatokat folytatni. Annyi fontos teendőnk van, hogy reakciós tevékenységre, mások gonosz és erkölcstelen cselekedeteinek feltárására, sem erőm, sem időm nincs. Levontam belőle a tanulságot: érzékeny kérdésekről még e-mailt sem szabad írni."

Az MDF programjáról azt mondta: egy nehéz és gondolkodásra késztető, egyetemi szintű előadásra emlékeztető program is lehet vonzó a társadalom egyre több tagjának.

Néhány hete Bokros Lajos egy nyílt levélben hívta ki a miniszterelnök-jelölteket vitára. Orbán Viktor válaszával kapcsolatban elmondta: „Valamelyik segédje – eléggé nagyképű és pökhendi módon – azt az üzenetet közvetítette, hogy vitatkozzak Mesterházy Attilával és döntsem el, hogy én vagyok-e a baloldal vagy Mesterházy. Ez egy olyan gyáva és pimasz megjegyzés, amire nem is kívánok válaszolni, hanem megvárom az érdemi választ.”

A Jobbikkal kapcsolatban Bokros azt mondta: Magyarországon súlyos problémának látja, hogy elmosódik a határ a szélsőjobboldal és az alkotmányos pártok között. Ez nem jó, mert az értékek is átcsusszannak és megmérgezik a demokratikus politikának azt a kulturált és toleráns légkörét, ami nélkül Magyarországon soha nem lesz érett demokrácia.

Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események OTP Alapkezelő Zrt. PSZÁF infrastruktúra-fejlesztés mdf Orbán Viktor Apple országgyűlési választások 2010 Bokros Lajos Google Inc. herényi károly MSZP-ügyek Jobbik Federal Reserve - Fed Magyar Telekom Nyrt. interjú FideszBudapest Airport Bajnai Gordon kormányfő lett