Világgazdaság

Épül a hazai digitális középosztály

A hazai netezők zöme már tagja valamilyen online közösségi oldalnak

A hazai internetezők fele már legalább hetente tölt le és oszt meg másokkal különböző online tartalmakat, egyötödük kimondottan hálófüggő, és már alig van olyan, aki ne lenne tagja valamelyik közösségi oldalnak – állapította meg első digitálismédia-kutatásában az Információs Társadalom és Hálózatkutató Központ.

A UPC megbízásából készült felmérés szerint a hazai lakosság körében az internethasználat napi tevékenységnek számít, a netezők főleg e-maileznek, online híreket olvasnak, zenét hallgatnak és információt cserélnek. Minden második internetező már rendszeresen vesz igénybe online banki szolgáltatásokat, és egyharmaduk a számláit is a weben keresztül fizeti ki. Ehhez képest meglehetősen alulreprezentált azoknak az aránya akik már a hivatalos – adóbevallási vagy más ügyfélkapus – ügyeiket is az interneten intézik.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

BÉT - Napi események KSH Pénzügyi és gazdasági válság Falus Ferenc Gordon Brown british airways internetInfrastruktúra-fejlesztés Politikai közvélemény-kutatások Ecostat A szerkesztő ajánlja Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Orbán Viktor Coface Hungary országgyűlési választások 2010 General Motors Részvénypiacok Google Inc. infokom mezőgazdaság MSZP-ügyek közösségi oldalak Deviza- és árupiac Magyar Telekom Nyrt. Mol Európai Unió MDF-ügyek Fővárosi ügyek ingatlanpiac mtv Oszkó Péter Equilor