Világgazdaság

Imádják a külföldi gyerekek Ausztráliát

Tengerpartjainak, nyitott életstílusának és barátságos iskoláinak köszönhetően Ausztrália lett a világ legjobb országa a külföldön dolgozó szülők és gyerekeik szavazatai alapján.

Ausztrália biztosítja a legjobb környezetet az egészséges és aktív gyerekek számára, ezért az ott élő külföldi munkavállalók gyerekei idejük több mint háromnegyedét a szabadban töltik - derült ki a HSBC bank felméréséből. Azért is jól érzik magukat a fiatalok Ausztráliában, mert könnyebben tudnak barátot szerezni és az iskolák is barátságosak ebben az országban.

S még egy meglepő megállapítás a felmérésből: külföldi szemmel a legkevésbé gyermekbarát iskolákkal az Egyesült Államok és Nagy-Britannia rendelkezik.

A felmérés ötven országban több mint 3100 külföldi családjának tapasztalataira épül. Közéjük tartoznak a legtöbb külföldinek otthont és munkát központok, így Hongkong, Szingapúr, Nagy-Britannia, USA, az Egyesült Arab Emírátusok és Ausztrália.

Ebből a körből a HSBC bankhoz befutott válaszok alapján Ausztrália végzett az első helyen. A második Szingapúr lett. Ezután Hongkong és az Egyesült Arab Emírátusok, majd az USA és Nagy-Britannia következik a sorban.

A konkrét területeket tekintve Szingapúr a biztonságból vizsgázott jelesre, ugyanakkor kevésbé jó minősítést kaptak az ausztrál gyermekellátás szolgáltatásai. A szülők Nagy-Britanniát és az USA-t minősítették a legkevésbé egészséges helynek a gyerekeik számára.

külföldi munkavállalók Ausztrália gyerekek