Világgazdaság

"Mi lehetünk a következő Görögország"

A frissen megválasztott japán kormányfő arra figyelmeztetett, hogy országa Görögországéhoz hasonló válság áldozata lehet.

Naoto Kan a parlamenthez intézett első beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Japán nem folytathatja az felhalmozását. Bár a távol-keleti állam nagyságrendekkel jobb gazdasági helyzetben van, mint Görögország, a miniszterelnök szavai az AP jelentése szerint arra utalhatnak, hogy gazdasági megszorítást, így adóemelést tervez.

Az IMF adatai szerint tavaly a 218,6 százalékát tette ki a japán államadósság, Naoto Kan négy év alatt az ország hatodik miniszterelnöke, és ígérete szerint mindent elkövet a defláció megfékezésére. A program részletei később derülnek ki, annyi azonban tudható, hogy 2020-ra évi legalább 2 százalékos növekedést tervez a miniszterelnök.

Egészségbiztosítás Autók FUTUREAL Befektetési Alapkezelő Zrt. GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság Schmitt Pál Lakossági energia és üzemanyagárak miniszterelnök turizmus Politikai közvélemény-kutatások A szerkesztő ajánlja makroadatok IMF Vállalati jelentések forintárfolyam Felmérések autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány katasztrófák Szijjártó Péter Japán A KSH jelenti Wolfgang Schauble Reklám és Média Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása mezőgazdaság Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt Alkotmánybíróság A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Zöld ügyek futó péter adóemelésPénzügyi és gazdasági válság IMF-megállapodás Szakszervezet - Érdekképviselet utazás fiat GDP-adatok Befektetési lehetőségek Sólyom László Európai Unió Állami Számvevőszék EU aloldal biztosítás MÁV infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon BP (British Petroleum) tömegközlekedés Robert Fico